miércoles, 11 de abril de 2012

Sobre el tramvia blau

Us parlaré d'aquest recorregut arrel que aquest diumenge passat (dia 25 de març) el Club Muntanyenc de Sant cugat va organitzar i convidar els veïns de Vallvidrera a una marxa que servia també per aportar imatges del recorregut del tramvia blau des de la Plaça de vallvidrera a la Avinguda tibidabo.



Es va explicar amb detall com l'Ideal Pavillon havia estat un hotel de luxe on s'havia fet algun casament on nuvis i comitiva pujàven en un tramvia engalanat de flors. Quan arribàvem s'extenia, des de l'hotel,  una catifa fins a dins mateix del tramvia; cosa dificil de plantejar-se avui dia amb el tram Besòs. Video
I personalment us puc explicar com a casa meva de petit  munyiem cabres i la subministràvem amb el mateix tramvia. Quan era per l'hotel de la Rototnda el mateix encarregat del tramvia se'n encarregava.
Altres masies de Vallvidrera (Cal Mandó, cal Xoliu, la Budallera) també aprofitàven per vendre les seves hortalises, així que a banda de turistes portava també coses.
Un altra curiositat és que les vies de tramvia de les que parlem tenien una forma diferent: són vies de ferrocarril, com veieu en aquest dibuix (figura II)



En aquest video de Btv ho explico, mireu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario